Måndag 28/2 - Ny vecka, ny avdelning!

Hallå!

Idag är det måndag igen, andra måndagen i Indien. Helt sjukt vad tiden går ändå..

Dagen har varit superbra faktiskt! Avdelningen vi var på förra veckan var så mycket tråkigare än den här.
Operatörerna pratar med oss till skillnad från den förra, och de verkar vilja berätta vad de gör.

Dagen började med att Cizzi tappade mobilen när hon klev på bussen. (Här hoppar man nästan på bussen i farten, för dörren är ju alltid öppen, så vi brukar vilja skynda oss på så fort som möjligt.)
Cizzis mobil åkte alltså ur fickan samtidigt som bussen började åka. Cizzi fick panik och visste in om hon skulle hoppa av eller åka med.. Som tur var såg en indier bakom henne detta och skrek till busschauffören att stanna. Han stannade, Cizzi hoppade ur och mobilen låg i tre delar. Den tredje delen hittade hon inte, så bussen fick backa lite snyggt sådär.. Vi andra tre som redan hade hoppat på satt och garvade ihjäl oss på bussen åt vår, vid det här laget välkända, klantighet! Cizzi hittade det tredje delen, hoppade på bussen och den drog iväg. Mycket trevligt då man har en full buss av trötta indier som publik. Bra start! haha

Fick sedan en helt okej dag på Sandvik - Round Tools, där folk faktiskt pratade med oss och inte bara lät oss sitta i ett rum. Mycket nöjd och hoppas att det fortsätter så!

På vägen hem satt vi i den skrangliga bussen och hoppades att den inte skulle krocka igen. (Vet inte om jag nämnde det förut, men förra veckan körde den in i minibussen som låg framför så att Matilda slog hakan i sätet framför. Idioter i trafiken, typ överallt!) Helt plötsligt, mitt på den stora vägen blinkade bussen in lite mot sidan och stannade. Motorn stängdes av. Vi tänkte att nej, nu har bussen sjungit sin sista vers.. Ut hoppade två snubbar från bussen och tog sig över vägen. (Det är många filer och mycket trafik, så det tog ett tag.)
Vi satt och väntade och fattade inte riktigt någonting alls. Såg dock att det var en godisbutik på andra sidan vägen och funderade på om verkligen två vuxna indier stannade hela sandviksbussen för att köpa godis. Vi satt alltså där och väntade. Efter några minuter kom de tillbaka med två godiskartonger som de bjöd runt i bussen. Till och med vi fick varsin! Inte illa.

Vet dock inte om de såg så jäkla goda ut.



Jag smakade inte, för det såg ut att typ vara nötkross vilket inte riktigt funkar för mig. Men Cizzi och Frida åt sina och sa att det smakade typ smör och farinsocker, så tror inte att jag missade något.
Sen åkte bussen bara iväg som om ingenting hade hänt! Skumt här alltså! (Hade nog lätt kunnat säga till busschauffören att stanna när Fridde höll på att kissa på sig!) Några stationer senare, eller ja de senare stoppet mitt på gatan där folk hoppar av i farten, höll en indier ett minikort tal på sitt kucklande språk och hela bussen applåderade. Vi fattade absolut ingenting och satt där som fjån alla fyra.
Någon förstod det som att det var någon hyllning till någon gud eller nått, men jag vet inte..

När vi kom hem till lägenheten och öppnade dörren stod våran städerska där och strök och kollade på tv. Hon har lyckats göra det två gånger nu, och jag tror hon skäms lika mycket varje gång. Och får jag säga vad jag tror så var det nog inte sista gången vi kom på henne med sådant!

Nu ska vi bara hänga lite här i Guest House, gå och äta middag, möjligtvis fixa lite skoluppgifter och sen gå och sova. Bäst att ta igen lite sömn från inatt.

Här är en bild på buskarna utanför Guest House! Tycker dom är så söta!



Ett litet tillägg från igår måste också göras:

När vi gick från Guest House första gången igår kom det två killar med massa trummor fram till oss. De frågade om vi ville köpa och vi sa bestämt nej. De var ättriga som fan och följde efter oss en bit på vägen. De frågade om vi kom från Ryssland och vi svarade verkligen nej på den frågan. Sen sa de att vi var så himla sexiga och allt möjligt, ni vet sådär som "tuffa killar" håller på.. Den sista frågan blev "Do you like to have sex?" och vi tänkte att herregud, är det en av de första frågorna man ställer till en turist?
Höll på att skratta ihjäl oss och gick ifrån dom.

Senare på kvällen när vi satt i Guest House hörde vi jättemycket ljud från bakgården, så Matilda och jag sprang ut vid staketet och tittade. Det var någon hyllning till en av deras gudar, och en traktor med släp och en jättebild på guden med massa ljus runt stod på samma område som vår lägenhet. Det var trummor, en jättelång trumpet och något mer. Lät högt som attans! Vi sprang in och hämtade kameran och sprang ut på riktiga gatan. Tänkte att de kanske skulle köra förbi oss. Människor flockades runt traktorn, gåvor skänktes och bilder knäpptes. Mycket häftigt att se! Tänkte försöka smyga lite närmre för att få en bra bild, men vågade inte riktigt. Läskigt med sånna där religiösa sammankomster ju!

Hade precis samlat mod nog för att gå närmre då de där jäkla trumpojkarna kom igen. De försökte pracka på oss en trumma en gång till och vi sa bara nej nej nej. Vad i "nej" är det de inte förstår?



Frågorna öste över oss ännu en gång i stil med typ "Är ni gifta?" (Vi svarade såklart ja på den frågan!)..
Kändes olustigt att stå där, två tjejer och två trumpojkar, så vi ville bara gå in igen. Vi knäppte ett kort på dom, vände och gick tillbaka mot Guest House (som som tur var låg typ två meter bredvid oss). Skönt att det typ sitter dubbla vakter överallt här. Blir lite tryggare då! Fick inte den religiösa grejen på kort, och det får ni skälla på trumpojkarna för.

Tack och hej!

Kommentarer
Postat av: friiiidaa-a

Hej Julia!

Ni verkar vara med om mycket därborta i Indien, ett riktigt äventyr. Allt är så annorlunda mor vad vi är vana vid i lilla Sverige liksom, de märker man redan här med fast vi knappt varit här ett dygn nu. Vi kom fram till Peking idag vi :)

Ha de bra och hälsa de andra!

puss o kram

2011-02-28 @ 13:12:58
URL: http://emmaslillaresa.blogg.se/
Postat av: Mamma

Herregud va ni får vara med om!! Härliga dagar som går fort vad jag förstår.Kul att det händer lite mer på jobbet också nu då! Ha det gott, kram<3

2011-02-28 @ 23:35:29
URL: http://jullesresa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0